Saturday, October 19, 2024
HomeBusinessDit is Parkos parkeren

Dit is Parkos parkeren

Als je op vakantie gaat met het vliegtuig is er altijd het dilemma. Hoe gaan we naar het vliegveld toe? Als je met de auto gaat, dan heb je verschillende mogelijkheden om je auto op een luchthaven te kunnen parkeren. Een van de mogelijkheden die je hebt is parkeren via parkos. Maar wat is parkos dan eigenlijk precies? En hoe gaat dat dan precies in zijn werk?

Snel een betaalbare parkeerplaats vinden met parkos

Als je naar de website van parkos toe gaat, dan zul je al vrij snel denken aan een vergelijkingssite. Dat kan helemaal kloppen, want parkos is ook een vergelijkingssite. Je kunt op deze site de verschillende parkeerplaatsen met elkaar vergelijken.

Wanneer je de gevraagde gegevens over de duur van de reis, je vertrek- en aankomstdata hebt opgegeven krijg je alle parkeermogelijkheden te zien. Hierbij worden dan ook meteen de prijzen vermeld. Dit zorgt ervoor dat je altijd de keuze hebt om voor de goedkoopste oplossing te gaan.

Bij het kiezen kun je kiezen voor binnen of buiten parkeren. Ook de afstand van de vertrekhal af kan je aangeven. Zo blijf je altijd de regiehouder over welke parkeergelegenheid je graag zou willen gebruiken. Je weet dan ook meteen hoe de vork in de steel zit en waar je aan toe bent.

Wat kan het vergelijken met parkos je opleveren?

De prijzen voor parkeren zijn per luchthaven natuurlijk heel verschillend. Maar een van de meest gebruikte luchthavens is dan toch wel Schiphol. Laten we er in deze uitleg maar even van uitgaan dat je gaat reizen via Schiphol.

Bij Schiphol variëren de kosten voor het parkeren enorm. Zo heb je ze al voor een paar tientjes voor een week. Maar er zijn ook bedragen bekend dat je wel meer dan honderd euro moet betalen om een week lang op Schiphol geparkeerd kan blijven staan.

Zo zie je maar dat de prijzen kunnen wisselen van een paar tientjes tot wel meer dan honderd euro. Via parkos kun je ook al ruim van tevoren een parkeerplaats reserveren. Mocht je nog willen annuleren om welke reden dan ook, dan zou je dit binnen 24 uur voor vertrek nog aan moeten geven.

Je hoeft niet ver van tevoren af te spreken waar je gaat parkeren. Dit zou je ook op de dag van vertrek kunnen doen. Het verschil is alleen dat er dan een toeslag wordt gerekend voor het parkeren. Maar dat is ook eigenlijk niet meer dan normaal. Een shuttle bus met chauffeur zal ook jou in de nacht moeten brengen en halen.

Welke vorm past bij jou?

Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van parkeren. Ze bieden allemaal zo hun eigen diensten aan. Zo maakt de een gebruik van een shuttle bus, de ander een gewone bus en weer een ander maakt gebruik van de valet service.

Als je kiest voor Park and walk zegt de naam je al dat je vanaf de parkeerplaats naar de luchthaven moet lopen. Maar de parkeerplaats is dan niet zo heel erg ver van de vertrekhal vandaan. De mogelijkheid om te lopen is dan ook zeker aanwezig.

De tip van de week

Als laatste zou ik graag af willen sluiten met een tip van de week. Veel mensen denken er niet aan en staan dan ineens voor een onaangename verrassing. We hebben het dan over de autosleutel waar een batterij in zit. Het zou rampzalig zijn als wanneer je terugkomt van vakantie, dat je dan niet weg kan rijden omdat de batterij van je sleutel leeg is. De tip van de week is dan ook: je moet de batterij autosleutel vervangen voordat je weggaat.

RELATED ARTICLES

Most Popular

test test test

test test test

test test test

test test test