Saturday, October 19, 2024
HomeUncategorizedEen gezondere huid met zonnebrandcrème

Een gezondere huid met zonnebrandcrème

Uv-straling is schadelijk voor je huid. Wanneer je in de zon zit komt de Uv-straling op je huid. Deze Uv-straling kan erg veel negatieve effecten brengen voor je huid. Zo kan je natuurlijk je huid verbranden, maar kan het ook zorgen voor huidkanker en huidveroudering. Het beste is om je elke dag in te smeren met zonnebrandcrème voordat je het huis uitgaat. Hierdoor houd je de huid gezond en voorkom je de negatieve effecten die hierboven zijn omschreven. Zonnebrandcrème blokkeert namelijk de Uv-straling van het bereiken van je huid. Hierdoor ben je volledig beschermd tegen de zon en hou je de huid gezond!

Is zonnebrandcrème zelf niet slecht voor de huid?

Er zijn heel veel verschillende soorten zonnebrandcrème op de markt. Er zijn een aantal mythes verspreid dat zonnebrandcrème zelf ook huidkanker veroorzaakt. Dit is echter niet waar. Sommige goedkopere soorten zonnebrand bevatten echter middelen die je misschien beter niet op je huid en vooral niet op je gezicht moet smeren. Er zijn een hoop verschillende stoffen die onder deze categorie passen en op het internet kan je gemakkelijk een lijst vinden van welke zonnebrandcrèmes worden afgeraden om te gebruiken. Met de juiste zonnebrandcrème kan je de huid optimaal verzorgen.

Het is echter wel zo dat het niet insmeren van je huid veel ongezonder is dan het gebruiken van zonnebrandcrème. Het wordt daarom ook aangeraden om je elke dag in te smeren voordat je de zon in gaat. Daarnaast wordt het aangeraden om je elke twee uur opnieuw in te smeren, zelfs als er op het product staat dat 1x per dag smeren voldoende is. Na 2 uur kan de zonnebrand namelijk langzaam zijn werking verliezen. Ook is het aangeraden na het sporten of zwemmen je opnieuw in te smeren met zonnebrandcrème voor de optimale bescherming.

Daarnaast wordt het ook aangeraden om een zonnebrand te gebruiken met SPF 30. Gebruik een speciale gezichtszonnebrandcrème voor je gezicht om de huid zo gezond mogelijk te houden.  Normale zonnebrand kan gebruikt worden om je gehele lichaam te beschermen tegen uv-straling. Op deze manier houd je de huid jong en gezond en verminder je de kans op huidkanker. Ook in dagen dat het niet warm is buiten in de winter is het aangeraden om zonnebrandcrème op te smeren. De Uv-straling is misschien niet sterk, maar is alsnog sterk genoeg om je huid te beschadigen.

Let er ook op dat je genoeg zonnebrandcrème op smeert. Een dikke laag lijkt misschien niet goed voor de huid, maar het is bewezen dat een groot deel van de Nederlanders te weinig zonnebrand op smeert. Je mag dus best veel zonnebrand aanbrengen als je jezelf gaat beschermen tegen de zon. Een grotere hoeveelheid zonnebrandcrème is gewoon veilig en niet slecht voor je huid.

Bescherm je elke dag!

Wil je gezonder leven? Door gezonde snacks te combineren met een goede huidverzorgingsroutine kan je een stuk gezonder leven. De zonnebrandcrème zorgt er dus voor dat de huid jong blijft en er ook jong uit blijft zien. Uv-straling is namelijk erg schadelijk voor de huid. Smeer je daarom elke keer in als je de zon ingaat en hou je aan de voorgeschreven regels van zonnebrandcrème voor de optimale bescherming!

Door goed voor jezelf te zorgen en gezond eten te combineren met een goede verzorging voor je lichaam kan je zo gezond mogelijk leven. Kies ervoor om in plaats van ongezonde snacks te gaan voor bijvoorbeeld geroosterde kikkererwten, groentechips of andere gezonde snacks. Smeer je elke dag in met zonnebrand en gebruik andere producten om de huid goed te hydrateren. Op deze manier zie je er zo jong mogelijk uit en bescherm je de huid zo goed mogelijk!

RELATED ARTICLES

test test test

test test test

test test test

Most Popular

test test test

test test test

test test test

test test test